torsdag, 23 december 2021 08:20

E-H:s julkalender 2008 (Del 4)

Häng med i den spännande upplösningen i historien om hur E.H försöker spela in en julkassett. Hinner han klart i tid, eller kommer hans inkompetenta medhjälpare ställa till det för honom? Denna rafflande historia skrevs ursprungligen ned av användaren UY på forumet Meduzaland under julen 2008. 

Finns även på Soundcloud:

 

I det gamla webb-forumet Meduzaland, där Eddie fans samlades för att diskutera allting Eddie-relaterat, skrev en användare under pseudonymen “UY” (står för “Underutvecklad Yngling” ) åren 2008, 2010 och 2011 en slags “julkalender” med 24 avsnitt. Det publicerades ett avsnitt om dagen, ända fram till julafton.

Det kan klassas som “fan fiction”, något som är väldigt vanligt på internet. Fans av någon specifik film/spel eller bokserie, t.ex. Star Wars, Harry Potter, hittar på egna historier baserade på karaktärerna i filmerna/böckerna. I detta fallet så hittade “UY” (Tommy Mattson) på en historia baserad på Eddies karaktärer som fanns på de gamla kassetterna. E Hitler, Bröderna Lundin, Efraim Barkbit, Greve von Boegroeff, Ljungbacka-Erik, Frisse Frisén och även mindre kända som Roger Ballis och Dieter Beck. Det handlade ofta om E Hitlers kamp att sälja mera kassetter, kamp mot kronofogden, myndigheter osv. m.fl. Något som ofta var ett tema på kassetterna, i mellansnack och sketcher.T.ex kassetterna “Dårarnas julafton” , “Radio Ronka” m.fl.  

Vi har bestämt oss för att de förtjänar en större spridning, och har läst in 2008 års julkalender som “ljudbok”. Vi kommer släppa det i det i 3-4 avsnitt, fram till jul. Vi kommer sen efter det att släppa hela “kalendern” i en enda sammanhängande ljudfil och text. Om ni gillar det kanske vi kommer fortsätta kommande år, med de julkalendrar som “UY” skrev 2010 och 2011 också.

Lägg till kommentar

Nyheter